Elkészítés:
Rakjuk egy tálba a kekszet, adjuk hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, aztán alaposan gyúrjuk össze. (Keksszel keményíteni, tejjel pedig puhítani tudjuk a tészta állagát.)
Ezután két részre osztjuk és picit hagyjuk pihenni. Amíg pihen a tészta, addig elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, végül beleszórjuk a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztadarabot szilikonlapon vagy nejlon körülbelül 4 – 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a krém felével. Az egyik részénél hagyjunk 2 cm-t üresen, mert akkor feltekerésnél nem fog kinyomódni a krémünk. Kókuszreszeléket szórunk köré, feltekerjük és párszor meggörgetjük, hogy szép formás legyen. Végezetül mehet is a hűtőbe legalább 1 órára! (Ugyanígy járjunk el a másik tésztadarabbal is.)
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti