Kókuszos keksztekercs

Kókuszos keksztekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g darált keksz
  • 150 g porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 ml folyékony kávé
  • 100 ml tej
  • 100 ml rum
  • *
  • a krémhez:
  • 200 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 500 g darált keksz
  • 150 g porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 ml folyékony kávé
  • 100 ml tej
  • 100 ml rum
  • *
  • 200 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 100 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Rakjuk egy tálba a kekszet, adjuk hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, aztán alaposan gyúrjuk össze. (Keksszel keményíteni, tejjel pedig puhítani tudjuk a tészta állagát.)

Ezután két részre osztjuk és picit hagyjuk pihenni. Amíg pihen a tészta, addig elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, végül beleszórjuk a kókuszreszeléket.

Az egyik tésztadarabot szilikonlapon vagy nejlon körülbelül 4 – 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a krém felével. Az egyik részénél hagyjunk 2 cm-t üresen, mert akkor feltekerésnél nem fog kinyomódni a krémünk. Kókuszreszeléket szórunk köré, feltekerjük és párszor meggörgetjük, hogy szép formás legyen. Végezetül mehet is a hűtőbe legalább 1 órára! (Ugyanígy járjunk el a másik tésztadarabbal is.)

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti