Kókuszos-kekszes szelet

Kókuszos-kekszes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kókuszos réteghez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • a kakaós töltelékhez:
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés:

Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére tegyünk félre belőle.

Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, porcukrot, kakaót és a vajat tegyük egy edénybe, és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel.

A fehér masszára pakoljuk a barna részt, végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg kissé megdermed. Amikor úgy látjuk, hogy eléggé meg van keményedve, kifordítjuk a formából. (Én egy tálcát szoktam rátenni, és gyors mozdulattal átfordítom, és már készen is van!)

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti