Kókuszos-kekszes őzgerinc

Kókuszos-kekszes őzgerinc

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kókuszos krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál zselatin

A kekszes töltelékhez:

  • 20 dkg darált keksz
  • 20 dkg keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • rumaroma
  • kb. 1,7 dl víz

Elkészítés:

Elkészítés: A tejet forraljuk fel az 5 evőkanál cukorral, majd zárjuk el a tüzet. A tejből vegyünk el 1-2 kanállal, keverjük benne csomómentesre a lisztet, majd öntsük vissza a többi tejhez. Ismételten vegyünk el egy kevés tejet, melyben oldjuk fel a zselatint. A vaníliás cukrot, valamint a zselatint öntsük a többi tejhez, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket is.

Egy őzgerincformát béleljünk ki alufóliával. A már majdnem kihűlt kókuszos masszát nyomkodjuk a forma oldalára úgy, hogy egy kérget kapjunk. A kókuszos masszából hagyjunk a forma tetejére is.

A töltelékhez a vizet, a kakaót, a porcukrot és a margarint főzzük össze. A végén öntsük hozzá a rumaromát, majd keverjük bele a darált kekszet, valamint az apró darabokra tört kekszet. A kekszes masszát öntsük a formába. Ügyeljünk arra, hogy a kókuszos kéreg ne sérüljön meg. A keksz tetejét (mely kiborítva valójában az alja lesz) kókuszos krémmel fedjük be. Kissé nyomkodjuk meg, majd 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

Fordítsuk ki a formából, húzzuk le a fóliát, és szeleteljük.

Neked ajánljuk