Kókuszos halleves

Kókuszos halleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg tömör húsú fehér hal
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 5 dl alaplé
  • 1/2-1 evőkanál chiliszósz
  • 6 dl kókusztej
  • 1 lime leve
  • 10 dkg bambuszrügy konzerv
  • 2 szál répa
  • 1 póréhagyma
  • 10 dkg szélesmetélt rizstészta
  • 1-2 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

Elkészítés:

A hozzávalókat hasonló méretűre vágom. A póréhagymát, a halat, a répát és bambuszt vékony csíkokra szeletelem.

Az olajat wokban felforrósítom. Belerakom a sárgarépát és a hagymát, kicsit megpirítom, majd a halhúst is hozzáadom. 1-2 percig nagy lángon, többször átforgatva pirítom. A bambuszt később adom hozzá a chiliszósszal és a szójaszósszal együtt. További 1-2 perc sütés és forgatás után felöntöm az alaplével, majd a kókusztejjel. Ha ezeket beleraktam, jól összefőzöm körülbelül 10 perc alatt.

A tésztát külön készítem el: rövid ideig főzöm, majd leszűröm. Kóstolás után ízlés szerint kevés cukorral esetleg sóval ízesítem, majd a tálalás előtt lime levet facsarok bele.

Hasonló receptek