Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény

Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a barna piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • a kókusz galuskához
  • 5 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

a krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • ½ csomag sütőpor

a krém tetejére:

  • 3 dkg körüli olvasztott csokoládé
  • 3 dl habtejszín

(a tepsi mérete: 24 x 39 cm)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk.

A kókuszgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. Evőkanál segítségével a tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).

A krémhez a tojások sárgáit a liszttel, tejjel, cukrokkal felfőzzük, amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.

A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, erre csurgatjuk az olvasztott csokoládét.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük és tetejére tesszük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük! Hosszúpereszteg Árpád u 84

Neked ajánljuk