Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény

Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a barna piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • a kókusz galuskához
  • 5 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a krémhez:
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • ½
  • csomag sütőpor
  • a krém tetejére:
  • 3 dkg körüli olvasztott csokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • (a tepsi mérete: 24 x 39 cm)
  • 6 db tojás
  • 12 kanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 dkg körüli olvasztott csokoládé
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk.

A kókuszgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. Evőkanál segítségével a tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).

A krémhez a tojások sárgáit a liszttel, tejjel, cukrokkal felfőzzük, amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.

A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, erre csurgatjuk az olvasztott csokoládét.

Végül a tejszínt kemény habbá verjük és tetejére tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük! Hosszúpereszteg Árpád u 84