Kókuszos habcsók étcsokival

Kókuszos habcsók étcsokival

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 ek. olaj
  • néhány csepp citromlé
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tojásfehérjét verjük fel félig habbá, adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevet, majd verjük kemény habbá.

Alig keverve, hogy a hab össze ne essen, adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Kikent tepsibe kb. 25 habcsókot formáljunk, és tegyük be az előmelegített sütőbe. 160 fokon addig süssük, amíg szép pirosodó színt nem kapunk.

Majd zárjuk le a tüzet, de a habcsókokat még hagyjuk a sütőben száradni.

A habcsókokat tegyük egy rácsra. Az étcsokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá az evőkanál olajat, majd kanállal locsoljuk a habcsókokra.

Neked ajánljuk