Kókuszos fánk

Kókuszos fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 g élesztő
  • 75 g barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 egész tojás
  • 100 g olvasztott vaj
  • 120 ml kókusztej
  • 60 ml író
  • 500 g liszt

a mázhoz:

  • 190 g porcukor
  • 3 evőkanál kókusztej
  • 1 teáskanál vanília aroma

a szóráshoz:

Elkészítés:

A kókusztejet felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hintünk rá egy kevés cukrot, lefedjük és hagyjuk, hogy felfusson.

Egy konyhai robotgép segítségével a hozzávalókat közepes sebességen dagasztani kezdjük, amikor a tészta kezd összeállni, növeljük a sebességet. A tészta akkor lesz jó, ha már nem ragad a tál oldalára. Egy rugalmas tésztát kell kapnunk. Egy meglisztezett felületen gyors mozdulatokkal kézzel is átgyúrjuk.

A kelesztő tálat kiolajozzuk, majd belehelyezzük a tésztát, aminek a tetejét szintén lekenjük egy kevés olajjal. A tálat egy tiszta konyharuhával lefedjük, és meleg helyen hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon.

Amikor a tészta megkelt, egy lisztezett felületre tesszük, és gyors mozdulatokkal ismételten átgyúrjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy vizespohár segítségével kiszaggatjuk a fánkokat (a poharam kb. 8,5 cm átmérőjű). A kiszaggatott fánkokat egy kevés vízzel meghintjük, majd konyharuhával lefedjük, és meleg helyen újra kelesztjük.

Az olajat egy mély serpenyőben elkezdjük melegíteni. A fánkok közepét enyhén meghúzzuk. Amikor az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, belehelyezzük a fánkokat, és mindegyik oldalát aranybarnára sütjük. Hagyjuk, hogy kihűljenek. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a mázat.

A kókusztejet és a vanília aromát a mikróban kicsit felmelegítjük, majd a porcukorhoz adjuk. Alaposan összekeverjük.

A fánkok egyik oldalát először a mázba mártjuk, végezetül pedig a kókusz chipsbe.

Neked ajánljuk