Kókuszos epertorta

Kókuszos epertorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 20 dkg fehércsoki
  • 10 dkg kukoricapehely
  • 50 dkg eper
  • 1 marék kókuszforgács

Elkészítés:

Elkészítés:

Pirítsuk meg a mandulaforgácsot serpenyőben, zsiradék nélkül, majd borítsuk egy tányérra! Tördeljük össze a tortabevonót, ezután vízfürdő fölött olvasszuk meg (így nem ég oda)! Belekeverjük a mandulát és a kukoricapelyhet, majd egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nyomkodjunk belőle a forma oldalára is kb. 1 cm magasan! Tegyük hűtőbe, hogy meg, hogy megdermedjen!

Verjük habbá a tejszínt (jó keményre), szitáljuk bele a porcukrot, majd rakjuk bele a kókuszreszeléket! A tortaformába simítjuk az alapra.

A fél kg epret megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk, és a habra rakosgatjuk. Szórjuk meg a tetejét kókuszforgáccsal!

Neked ajánljuk