Kókuszos-csokis süti

Kókuszos-csokis süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 22 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 26 evőkanál sima liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál tej

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe (32 x 25 cm-es) öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen).

A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük (közepesen sűrű legyen), majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.

Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.

A csokoládét 2 evőkanál olajjal és a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk, majd rásimítjuk a tésztára. Ízlés szerint szórócukorral díszíthetjük.

Neked ajánljuk