Kókuszos-csokis keksz

Kókuszos-csokis keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 30 darabhoz:
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • +1 evőkanál kókuszreszelék a szóráshoz
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor (púpozott)
  • csipet só
  • 6 dkg Vénusz vaníliaízű sütőmargarin
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5 dl hideg tej (+ a lekenéshez)
  • 2-3 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor (púpozott)
  • csipet
  • 6 dkg Vénusz vaníliaízű sütőmargarin
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5-1 dl hideg tej
  • 2-3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A liszthez adjuk a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a hideg, felkockázott sütőmargarint, majd elkezdjük összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tojássárgáját és a hideg tejet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ezután folpackba csomagoljuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Amikor a tészta lehűlt, a hűtőből kivesszük, majd lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a tésztakorongokat. Ezután vékonyan kenjük le hideg tejjel, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Közepes hőfokra előmelegített sütőbe tesszük és 12-15 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon 12 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve, pár percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. A csokoládét egy tálkába tördeljük, majd a mikróban felolvasztjuk. Ezután ízlés szerint a teljesen kihűlt keksz tetejére csorgatjuk, majd hagyjuk rajta megdermedni.

A keksz tésztája finom puha, és egyben omlós is. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!