Kókuszos-csokikrémes tekercs

Kókuszos-csokikrémes tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • *

a krémhez:

  • 1 csomag csokoládé ízű puding
  • 2-3 kanál cukor
  • 3 dl víz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszínhab
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
  • rumaroma (opcionális)
  • kókuszaroma (opcionális)
  • *

a tetejére:

  • kb. 10 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, a vízzel habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. Sütőpapírral bélelt nagy méretű (gáztepsi) tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 12-15 perc).

A krémhez a pudingot a cukorral és vízzel sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzátördeljük a csokoládét, simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, (adhatunk hozzá kevés rum-, ill. kókuszaromát). Kihűtjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot.

A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd tortabevonóval bevonjuk, kis kókuszreszelékkel megszórjuk. Hidegen szeleteljük.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk