Kókuszos csirkenyárs mangó chatney-val

Kókuszos csirkenyárs mangó chatney-val

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemell filé, 3 cm-es darabokra vágva
  • 1/2 csésze mangó chutney*
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 270 ml kókusztej
  • 100 g ízlés szerinti saláta keverék
  • 3 retek, vékonyra szeletelve
  • fél kígyóuborka, meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 teáskanál salátaöntet (ha nincs, akkor joghurt, fokhagymával ízesítve)

A nyársakhoz:

  • 8 db az étel készítése előtt 1 órával vízbe áztatott hurkapálcika

Elkészítés:

* A chutney-hoz 1 érett mangót meghámozunk, kockára vágunk és mézes borban puhára főzzük, majd mézesre pürésítjük.

A csirkét megsózzuk, nyolcfelé osztjuk és felszúrjuk a hurkapálcikára. A mangó chutneyt az olvasztott vajjal és a szójaszósszal egy tálban összekeverjük, majd megforgatjuk benne a csirkenyársakat.

Egy grill- vagy sasliksütőt közepes lángon felmelegítjük, majd megsütjük benne a csirkenyársakat (kb. 3-4 percig oldalanként) A kókusztejet és a megmaradt fűszeres chutneyt egy kis serpenyőben közepes lángon felmelegítjük. Gyakori kevergetés mellett 6-8 percig főzzük (amíg a felére sűrűsödik).

Tálalásnál a saláta mixet egy tálba tesszük, erre fektetjük a nyársakat, amit meglocsolunk a kókuszos mártással.

Neked ajánljuk