Kókuszos chia puding ribizlivel

Kókuszos chia puding ribizlivel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 kisebb vagy 2 nagyobb pohárhoz:

  • 4 dkg chia mag
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 4 dl kókusztej
  • pár evőkanál apróra vágott mogyoró (el is hagyható)
  • ribizli (ízlés szerint)
  • phot

Elkészítés:

A kókusztejhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forráspontig melegítjük. Ezután a tűzről levesszük, és langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a chia magot, ízlés szerint cukrot, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük.

A poharakba ízlés szerint apróra vágott mogyorót (vagy mandulát) teszünk, majd rákanalazzuk a pudingot. (Ki is hagyhatjuk a mogyorót, de szerintem ennyi ropogósság igazán jól illik hozzá.) Ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a pohárkrémet a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint megszórjuk leszemezett ribizliszemekkel és kókuszchipssel. Az édes, kókuszos pudinghoz nagyon jól illik a savanykás ribizli, és a pohár alján megbújó ropogós mogyoró.

Neked ajánljuk