Kókuszos chia magos keksz (gluténmentes)

Kókuszos chia magos keksz (gluténmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 db-hoz:
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 1 evőkanál chia mag
  • 2 db tojásfehérje (nagy)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 1 evőkanál chia mag
  • 2 db tojásfehérje (nagy)
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)

Ezután nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kicsit lenyomjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 13-15 perc alatt szép világos színűre sütjük.

A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!