Kókuszos brownie cheesecake

Kókuszos brownie cheesecake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só
  • a sajtkrémhez:
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3-4 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A vajjal együtt felolvasztjuk a csokoládét. Hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és utána minden mást. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elegyengetjük. (Én nagyobb tepsibe tettem, ezért vékony lett, mert több darabot szerettem volna.)

A sütőt 180 fokokra előmelegítjük.

A krémhez valókat a tojásfehérjék kivételével összekeverjük, majd az enyhén felvert tojásfehérjét is hozzákeverjük, és a kakaós tészta tetejére halmozzuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. (Ha kisebb tepsiben vastagabb tésztát készítünk, akkor 40 percig süssük!)

Ha a brownie elkészült, kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután már felszeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!