Kókuszos almás krémes

Kókuszos almás krémes
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg vajas tészta
  • 50 dkg alma
  • 6 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 20 dkg kókusz reszelék
  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • a tálaláshoz porcukor
  • 30 dkg vajas tészta
  • 50 dkg alma
  • 6 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 20 dkg kókusz reszelék
  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • a tálaláshoz porcukor

Elkészítés:

A krémhez tejben áztatjuk a kókuszreszeléket 2-3 órán át.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajastésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra, 35 x 15 cm-es téglalapra nyújtjuk. Sütőpapírral borított lemezre tesszük, villával megszurkáljuk, és keresztben kettévágjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 percen át sütjük. Amikor megsült kivesszük, és félretesszük.

A kókuszos tejet a cukorral feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a tejjel kikevert pudingport. Összefőzzük, a tűzről lehúzzuk és kihűlésig gyakran megkeverjük, hogy ne legyen darabos.

Az almákat megtisztítjuk, megmossuk, magházukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízben 3-4 percen át forrázzuk, hogy puha legyen, de legyen még tartása. Tésztaszűrőbe öntjük, hidegvízzel leöblítjük és lecsepegtetjük, kicsit megnyomkodjuk. Összekeverjük a fahéjjal és a.

A kókuszkrémbe belekeverjük a keményre felvert tejszínt.

Az egyik tésztalapon szépen eloszlatjuk az almát, majd rákenjük a kókuszos krémet. A másik lapot késsel 12 egyforma darabra vágjuk, és a krém tetejére tesszük. (Így könnyebb lesz felvágni.) A tetejére porcukrot szórunk, szeletekre vágjuk és tálaljuk.