Kókuszkrémes epres palacsinta

Kókuszkrémes epres palacsinta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 4 púpos evőkanál sima liszt
  • kb. 2 dl tej
  • 1 dl buborékos ásványvíz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez

a kókuszkrémhez:

  • 1 doboz (2 dl) cocomas – kókusztejszín
  • 6 szem összevágott friss eper
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő (vagy 2 evőkanál cukor)
  • késhegynyi só
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 teáskanál zselatin

a tetejére: olvasztott csoki (ízlés szerint) és eper

Elkészítés:

Csomómentesre kavarjuk a palacsinta hozzávalóit, és a szokásosnál nagyobb palacsintákat sütünk belőle. (Ebből a mennyiségből 4 db lesz.)

A zselatint fél dl forró vízben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt aprító gépben krémesre turmixoljuk. A krémet fél órára hűtőbe rakjuk, majd a kihűlt palacsinták egyik felét ezzel a krémmel megtöltjük. A krém tetejére friss eperszeleteket rakunk, és a másik felét ráhajtjuk.

Olvasztott csokival és friss eperszeletekkel díszítjük.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk