Kókuszkrémes csoda

Kókuszkrémes csoda
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 14 evőkanál cukor
  • 14 evőkanál hideg víz
  • 14 evőkanál liszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a kókuszkrémhez:
  • 450 ml tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 200 g cukor
  • 200 g vaj
  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 vaníliás cukor
  • porcukor a dekorációhoz:
  • a lapok kenéséhez:
  • 40 ml tej
  • 10 ml rumaroma
  • 7 db tojás
  • 14 evőkanál cukor
  • 14 evőkanál hideg víz
  • 14 evőkanál liszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 450 ml tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 200 g cukor
  • 200 g vaj
  • 200 g kókuszreszelék
  • 2 vaníliás cukor
  • 40 ml tej
  • 10 ml rumaroma

Elkészítés:

A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot.

Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk.

A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport, és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 37 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát.

Kihűtjük a krémet, majd jól kihabosítjuk. A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel, majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük. A hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!