Kókuszkocka

Kókuszkocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

a csokimáz hozzávalói:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor

a csokis kocka beleforgatásához:

  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, majd a tepsit kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A 2féle cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 2 tojást, a tejet, és a végén pedig a lisztet és a sütőport.

Ha jól elkevertük a tésztát, akkor beleöntjük a kikent tepsibe, és a tetejét szépen eligazgatjuk, és a sütőbe rakjuk kb. 40 percre.

Félidőben kivesszük a tepsit, és a belső oldalát tesszük kívülre, hogy egyformán megsüljön a tésztánk. Ha letelt a 40 perc, akkor kivesszük a sütit, fogvályó segítségével megnézzük, ha már nem ragad a belseje, akkor elzárjuk a gázt, és 10-15 percet hagyjuk, hogy hűljön. Utána a tepsiben felkockázzuk. (Nekem ebből a mennyiségből 7x4 = 28 db kocka lett)

Utána elkészítjük a csokimázat. A vajat lábosban megmelegítjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet is. Ha már egynemű, folyós állagú lett, akkor el is zárjuk alatta gázt, nem kell hogy forrjon.

Kikészítünk 2 db nagyobb lapostányért, vagy tálat, és a tésztakockákat egyesével villa segítségével belemártogatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe, és tányérokra rendezzük. Arra azért vigyázzunk, hogy ne érjenek egymáshoz, és hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Másnap már ehetjük is. Ha műanyag fedeles tálba tesszük, hűtőben 1-2 hétig eltartható.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk