Kókuszkocka zablisztből

Kókuszkocka zablisztből
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 15 dkg zabliszt
  • 10+5 dkg eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • (a tepsi 20 x 30 cm-e)
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zabliszt
  • 10+5 dkg eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt alul-felül sütéssel 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük 5 dkg eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Kevés vízzel nagyon sűrű, de krémes állagúra keverjük.

A tojásfehérjét 5 dkg eritrittel kemény habbá verjük, majd óvatosan a tészta többi hozzávalójához hozzákeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt mély falú tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a piskóta összeesik. A 10 perc leteltével a hőfokot 160 fokra visszavesszük és további 15-20 percig sütjük. Az elkészült piskótát negyedóráig hűli nagyjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk fel.

A mázhoz egy főzőedényben alacsony lángon, kevergetés mellett felolvasztjuk a kakaóport a maradék 5 dkg eritrittel, a kókuszolajjal és 1 dl vízzel. Ha felolvadt a kakaópor, levehetjük a tűzről.

A piskótakockákat először a kakaómázba, majd rögtön a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!