Kókuszkocka torta gluténmentesen

Kókuszkocka torta gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 dkg (puha) vaj vagy Liga margarin
  • 10 dkg eritrit vagy cukor
  • 1 „
  • L”
  • -es db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • 18 dkg rizsliszt
  • a fehér mázhoz:
  • 20 dkg GM fehér csoki
  • 1 dl tej
  • a beforgatáshoz:
  • kb. 20 dkg kókuszreszelék
  • továbbá:
  • kb. 1 evőkanál olvasztott GM csoki
  • franciadrazsé
  • 5 dkg (puha) vaj vagy Liga margarin
  • 10 dkg eritrit vagy cukor
  • 1 db „L”-es db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • 18 dkg rizsliszt
  • 20 dkg GM fehér csoki
  • 1 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál olvasztott GM csoki
  • franciadrazsé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük, majd a lisztet is hozzádolgozzuk, és kisebb bárány formába öntjük.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűlni hagyjuk.

A fehér mázhoz a fehér csokit a tejjel összeolvasztjuk.

A bárányt egy tálcára tesszük, a mázat rákanalazzuk, majd kókuszreszelékkel beszórjuk. A szeme olvasztott csokiból készült, a nyakörve franciadrazséból.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!