Kókuszkocka glutén-, cukor és akár tejmentesen

Kókuszkocka glutén-, cukor és akár tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 2 evőkanál édesítő (xilit)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 dl tej (vagy mandulatej)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 6 tojásfehérje
  • *

a mázhoz:

  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • édesítő
  • 3 dl tej (vagy mandulatej)
  • *

a forgatáshoz:

  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel, mézzel, olvasztott vajjal, vanília aromával és a tejjel. Hozzáaduk a sütőport, a rizslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Kisebb sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A mázhoz a rizslisztet a kakaóval, a rum aromával, az édesítővel és a tejjel összefőzzük, kihűtjük. A piskótát kockára vágjuk, majd előbb a mázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk