Kókuszkocka glutén-, cukor és akár tejmentesen

Kókuszkocka glutén-, cukor és akár tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 tojássárgája
  • 2 evőkanál édesítő (xilit)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 dl tej (vagy mandulatej)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 6 tojásfehérje
  • *
  • a mázhoz:
  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • édesítő
  • 3 dl tej (vagy mandulatej)
  • *
  • a forgatáshoz:
  • kókuszreszelék
  • 6 db tojássárgája
  • 2 evőkanál édesítő (xilit)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 dl tej (vagy mandulatej)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • édesítő
  • 3 dl tej (vagy mandulatej)
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel, mézzel, olvasztott vajjal, vanília aromával és a tejjel. Hozzáaduk a sütőport, a rizslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Kisebb sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A mázhoz a rizslisztet a kakaóval, a rum aromával, az édesítővel és a tejjel összefőzzük, kihűtjük.
A piskótát kockára vágjuk, majd előbb a mázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti