Kókuszhabos barackos szelet

Kókuszhabos barackos szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 11 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 120 ml tej
  • 6 g sütőpor
  • 8 db sárgabarack
  • a habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • csipet só
  • a tetejére:
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 11 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 120 ml tej
  • 6 g sütőpor
  • 8 db sárgabarack
  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • csipet

Elkészítés:

Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk – az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukrokat a puha vajjal, a tojássárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.

A barackokat megmossuk, szárazra töröljük. Kettévágjuk, a magot eltávolítjuk.

A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. A süteményt 25 percig sütjük.

A tojásfehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük, majd a kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.

Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. Visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra visszavesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni (kb. 10 perc), a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A kihűlt süteményre olvasztott csokit csurgatunk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!