Kókuszgolyó torta

Kókuszgolyó torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a torta aljához:

  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 fiola rumaroma
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj

a krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor

a krém tetejére:

  • 2 dl Meggle habtejszín

a díszítéshez a golyókhoz:

  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A torta aljának a hozzávalóit összedolgozzuk-gyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 cm-s tortaformába nyomkodjuk. A tortaforma oldalát is rákapcsoljuk.

A félretett masszából kis golyókat formázunk, ezek lesznek a tortadíszek egy része.

A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, majd kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. és még melegen a kekszes alapra öntjük. Jól megrázzuk, hogy szépen simuljon a forma falához. Ezután kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a két féle golyókkal díszítjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk