Kókuszgolyó torta

Kókuszgolyó torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a torta aljához:
  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 fiola rumaroma
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • a krémhez:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • a krém tetejére:
  • 2 dl Meggle habtejszín
  • a díszítéshez a golyókhoz:
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 fiola rumaroma
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl Meggle habtejszín
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A torta aljának hozzávalóit összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, a többit pedig egy sütőpapírral bélelt 24 cm-s tortaformába nyomkodjuk. A tortaforma oldalát is rákapcsoljuk.

A félretett masszából kis golyókat formázunk, ez majd a torta díszítéséhez kell.

A tejet a cukorral, búzadarával felfőzzük, kihűtjük. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A pudingokat a tejben a cukorral felfőzzük, majd hozzá keverjük a kókuszreszeléket is, majd még melegen a kekszes alapra öntjük. Jól megrázzuk, hogy szépen simuljon a forma falához. Ezután kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk. Megszórjuk kókuszreszelékkel és a kétféle golyókkal kirakva díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!