Kókuszgolyó rumos meggyel a közepén

Kókuszgolyó rumos meggyel a közepén
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • kb. 1 dl tej
  • 2 kávéskanál rumaroma
  • a forgatáshoz:
  • kb. 10 evőkanál kókuszreszelék
  • a töltelékhez:
  • kb. 20 szem meggy
  • 2 kávéskanál rumaroma
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál rumaroma
  • 10 evőkanál kókuszreszelék
  • 20 szem meggy
  • 2 kávéskanál rumaroma

Elkészítés:

A tésztagolyókhoz az összes hozzávalót összegyúrjuk, és kb. 30 percig hűtőben állni hagyjuk.

A meggyet kimagozzuk, rá öntjük a rumaromát, állni hagyjuk.

A masszából nedves kézzel golyókat formázunk, az ujjunkkal kissé ellapítjuk és egy szem rumba áztatott meggyet beletesszük a közepébe, majd visszaformázzuk, és a golyókat megforgatjuk a kókuszreszelékben

Hűtőbe tesszük egy kis időre, utána kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti