Kókuszgolyó rizslisztes piskótából (GM )

Kókuszgolyó rizslisztes piskótából (GM )
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • kb. 4 dl tejet
  • 5 evőkanál darabos narancs lekvárt
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 8 db tojás
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 4 dl tejet
  • 5 evőkanál darabos narancs lekvárt
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk, hogy már jó, szép fényes és krémes az állaga, akkor felverjük a fehérjét is, egy csipet sóval. (Nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!)

Ha elkészült, a fehérjéhez hozzákeverjük a cukros masszát, és kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, majd óvatosan eldolgozzuk. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha már kihűlt, egy nagy tálban széttépkedjük a piskótát, hozzáadjuk a porcukrot, a holland kakaóport, kb. 4 dl tejet, és a darabos narancs lekvárt (brutál finom vele). (A tejet és a lekvárt tulajdonképpen nem is igazán mértem, amikor összegyúrtam, annak függvényében adtam hozzá, hogy ne legyen se nagyon híg, de sűrű ragacsos sem.)

Ha már jónak találjuk az alapanyagok hozzáadásával, kis golyókat formázunk, majd kókuszba hempergetjük őket.

Nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!