Kókuszgolyó dióval és fügével

Kókuszgolyó dióval és fügével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g darált keksz
  • 1 db rumaroma
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 100 gramm porcukor
  • 3 evőkanál házi/bolti baracklekvár
  • 3 evőkanál édesítetlen kakaópor
  • 0,5 dl meggylé
  • szükség szerint tej
  • kb. 0,5-1 dl
  • a belső részhez:
  • 250 g szárított füge
  • 5-6 dkg dióbél
  • a forgatáshoz:
  • 60 g kókuszreszelék
  • 500 g darált keksz
  • 1 db rumaroma
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 100 gramm porcukor
  • 3 evőkanál házi/bolti baracklekvár
  • 3 evőkanál édesítetlen kakaópor
  • 0,5 dl meggylé
  • tej
  • 250 g szárított füge
  • 5-6 dkg dióbél
  • 60 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Először a fügéket vízbe tesszük, majd állni hagyjuk kb. 15 percig. Közben a külső réteghez elkészítjük a csokis kekszmasszát. Olyan állagú legyen, mint, amikor kókuszgolyót csinálunk.

15 perc leteltével a fügéket elkezdjük egyesével megtölteni dióbéllel. Kiveszünk egyet, a végét levágjuk, majd ugyanott lyukat vájunk a kezünkkel. Ebbe mennek majd a dióbelek. (Volt olyan, amibe 4 is belement, majd látjuk mekkorák, és mennyi fér bele.) Nem baj, ha kicsit szakad, nekem is néhol szakadt, a lényeg, hogy mindenhol ki legyen töltve dióbéllel.

Majd a masszából a tenyerünkre helyezünk egy keveset, és bevonjuk vele, nedves kézzel golyót formálunk, majd mehet a kókuszreszelékbe. Az összessel tegyünk így.

2-3 órahosszára betesszük a hűtőbe, majd egy éles késsel szeletekre vágjuk, és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!