Kókuszdió

Kókuszdió
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a külsejéhez:
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg kakaópor
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg barna cukor vagy cukor esetleg eritrit
  • a belsejéhez:
  • 10 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a beforgatáshoz:
  • 6-8 dkg kókuszreszelék
  • a díszítéshez:
  • GM cukorka vagy 30 db fél dióbél
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg kakaópor
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg barna cukor
  • 10 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 6-8 dkg kókuszreszelék
  • GM cukorka
  • dióbél

Elkészítés:

A kókuszdió belsejéhez valókat összegyúrjuk, 15 golyót formálunk belőle, és 20 percre betesszük a fagyasztóba.

Ez idő alatt összegyúrjuk a külső réteghez valókat is, 15 felé osztjuk, ebből 15 golyót készítünk, de itt nem számít, hogy szabályos-e vagy sem, csak azért, hogy minden fehér golyónak legyen párja.

A külső rétegből egy-egy adagot a tenyerünkkel szétnyomkodunk, beletesszük a fehér, kissé fagyos golyót, majd a külső réteget ráhajtva belecsomagoljuk, golyóvá formázzuk, kókuszreszelékben megforgatjuk, majd tálcára sorakoztatjuk.

Minden golyót ketté vágunk, és GM cukorkával, vagy fél szem dióbéllel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!