Kókuszcsókos lekváros szelet (cukormentes, teljes kiőrlésű)

Kókuszcsókos lekváros szelet (cukormentes, teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • vanília aroma
  • csipet só
  • 1dl tej
  • cukormentes baracklekvár
  • a kókuszos habhoz:
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 evőkanál xilit
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • vanília aroma
  • csipet
  • 1 dl tej
  • cukormentes baracklekvár
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 evőkanál xilit
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat egy kicsit az édesítővel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a sütőporos lisztet, az aromát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, megkenjük baracklekvárral és 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük.

A fehérjét az édesítővel kemény habbá verjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A piskóta tetejére kenjük, majd kb.10 percre visszarakjuk a sütőbe. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti