Kókuszcsók 2

Kókuszcsók 2
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk a keményítőt és átszitáljuk. Egy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor habosodik, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Kemény habot verjünk. Ezután mehet bele a méz és az ecet. Tovább verjük a habot, amíg fényes lesz (nem kell sokáig). Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket

A habból sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe nyomózsákból kis halmokat nyomunk. (2 tepsivel lett belőle) és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti