Koktélrákos rizottó

Koktélrákos rizottó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 300 gr koktélrák (fagyasztott)
  • 1 bögre rizotto rizs
  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • vaj

1 liter húsleves alaplé (ha van: hal alaplé)

  • petrezselyem
  • olívaolaj, só, bors
  • parmezán sajt

Elkészítés:

A koktélrákot vajon egy gerezd fokhagymával néhány percig pároljuk, majd félretesszük.

Ugyanabba az edényben egy kanál vajat és olívaolajat teszünk és a felaprított hagymát megpároljuk benne, a végén hozzátesszük a maradék aprított fokhagymát is.

Hozzáadjuk a rizst, felengedjük a fehérborral és öntünk hozzá a forró alapléből is. Folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk hozzá az alaplét, ahogy a rizs magába szívja. Addig folytatjuk, amíg a rizs megpuhul. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amikor kész, hozzáadjuk az előzőleg megpárolt koktélrákokat, egy kis vajat, és megszórjuk reszelt parmezánnak és petrezselyemzölddel.

A receptet Adri küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk