Kokostar

Kokostar
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db-hoz
  • a tésztához:
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál jó minőségű sötét kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája M-es
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 1 bio narancs reszelt héja vagy 1 csomag instant citromhéj a Dr Oetkertől
  • a töltelékhez:
  • 1 tojás fehérje (kb. 4 dkg)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor
  • a díszítéshez:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál jó minőségű sötét kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája M-es
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 1 bio narancs reszelt héja vagy 1 csomag instant citromhéj a Dr Oetkertől
  • 1 tojás fehérje (kb. 4 dkg)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissen tartó fóliába csomagolunk, majd 10 percre a mélyhűtőbe tesszük. Ez azonban el is maradhat.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10 darab, azonos méretű, kb. 1 dkg gombócot formálunk.

A nyers tésztából kb. 3,2 dkg gombócot készítünk, kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos tölteléket.

Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ha a golyók kihűltek, a csokit gőz felett az étolajjal megolvasztjuk, és egy kinyomós flakonból, vagy csöves zsákból ízlés szerint becsíkozzuk vele a sütemények tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti