Köfte zöldségsalátával és joghurtos dresszinggel

Köfte zöldségsalátával és joghurtos dresszinggel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált bárányhús
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej főzőhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 2 piros hegyes paprika
  • 2 db zöld hegyes paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 30 dkg zsírszegény joghurt
  • 3 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 4 db mentalevél
  • őrölt római kömény
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 2 tk. citromlé
  • petrezselyemzöld
  • citromkarika
  • chilipaprika
  • bors
  • 30 dkg darált bárányhús
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej főzőhagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db piros hegyes paprika
  • 2 db zöld hegyes paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 30 dkg zsírszegény joghurt
  • 3 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 4 db mentalevél
  • őrölt római kömény
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 2 tk. citromlé
  • petrezselyemzöld
  • citromkarika
  • chilipaprika
  • bors

Elkészítés:

Kikeverem robotgéppel a darált húst, kakukkfüvet, fele aprított fokhagymát, tojást, sót, borsot, római köményt.

Hosszúkás fasírtokat gyúrok belőle és hűtőbe teszem.

A joghurtot, maradék fokhagymát, citromelvet, kis római köményt, csíkokra vagdalt mentalevelet, sót, borsot összekeverek

Serpenyőben kis olajon kisütöm a fasírtokat, közepes lángon, 6-8 perc alatt.

A saláthoz feldarabolt zöldségeket összevegyítem és a fasírtokat ráteszem és mentával, petrezselyemmel, citromkarikával, chilivel díszítem.