Kocsonyázott burgonyasaláta

Kocsonyázott burgonyasaláta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3-4 db tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • citromlé
  • cukor
  • mustár
  • zselatin fix
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, majd héjában, sós vízben puhára főzzük. A vékony héjat lehámozzuk. Amikor langyosra hűlt, karikákra szeleteljük. Időközben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.

A majonézt és a tejfölt a mustárral, a porcukorral, sóval és borssal simára keverjük, adunk hozzá kb. 1 teáskanál olívaolajat, és ismét összekeverjük a citromlével, az apróra vágott fokhagymával és lilahagymával ízesítjük.

Végül belekeverjük a zselatinport, és ráöntjük a karikára vágott burgonyára és tojásra. Átforgatjuk, hogy a lével jól elkeveredjen. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább 3-4 órát.

Neked ajánljuk