Kocsonya

Kocsonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 6-8 tányér
  • egy 1/2 sertésfej
  • 3-4 darab köröm (hátsó-első vegyesen)
  • 1 kicsontozott csülök
  • 1/2-1 kg sertéslapocka
  • 2-3 fej fokhagyma
  • kevés só
  • egész fekete bors
  • pár babérlevél
  • 1/2 db sertésfej
  • 3-4 darab köröm (hátsó-első vegyesen)
  • 1 db kicsontozott csülök
  • 1/2-1 kg sertéslapocka
  • 2-3 fej fokhagyma
  • kevés
  • egész fekete bors
  • pár babérlevél

Elkészítés:

Az összes hozzávalót nagyon gondosan megtisztítjuk. Feltesszük főzni, vízzel felöntve (lepje el a húsokat). Ha felforrt, levesszük a lángot alatta, lehabozzuk, majd befűszerezzük. A legkisebb lángon (éppen csak gyöngyözzön) legalább 4-5 órán keresztül főzzük.

Ha már a csontról szépen „lefordul” a hús, akkor óvatosan egy tálba kiszedjük a húsokat és kicsontozzuk. A levet egy tálba leszűrjük, várunk kicsit, amíg szépen leülepedik. A húsokat vegyesen elosztjuk a tányérokon, majd a leszűrt lével leöntjük. Hideg helyre téve, megvárjuk, amíg szépen megdermed.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti