Klasszikus zellerkrémleves

Klasszikus zellerkrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg zellergumó
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárga
  • 1 l zöldségleves
  • 1 ek. liszt
  • reszelt szerecsendió
  • 2 kis bagett
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Olvasztott vajon felszeletelt zellert, majd burgonyát pirítok és zöldséglevessel felengedem.

Ízesítve sóval, borssal, szerecsendióval, nagyjából 20 percet főzöm, lassú tűzön.

Lisztes tejjel sűrítem a levest és 10 percet még főzöm, utána botmixerrel pépesítem és leszűröm.

Tojássárgát tejszínnel keverek és a leszűrt levesbe habarom, így forralom.

A levest fokhagymás pirítóssal tálalom.

Neked ajánljuk