Klasszikus túrós palacsinta

Klasszikus túrós palacsinta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz

a töltelékhez:

  • 20 dkg túró
  • egy citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. (A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.)

Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk. Ameddig hűlnek elkészítjük a túrós tölteléket.

A túrót összetörjük villával, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Krémesre keverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk