Klasszikus stollwerck szelet

Klasszikus stollwerck szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 4 dkg vaj
  • tej

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • étolaj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Négy felé osztjuk, és egyforma méretű lapokat sütünk belőle egy tepsi.

Fél liter tejet, 5 evőkanál lisztet és 1 tojás sárgáját összekeverjük, sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, 0,5 dl rumot adunk hozzá.

20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, és ismét simára keverjük. A krémet a lapok közé simítjuk.

A tortabevonót pici étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenjük.

Pár órát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuljanak a krémtől.

Neked ajánljuk