Klasszikus sárgaborsóleves

Klasszikus sárgaborsóleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 4 dkg zsír
  • 1 ek. liszt
  • 3 babérlevél
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem

Elkészítés:

A sárgaborsót még előző este beáztatjuk. Következő nap felrakjuk főni, tiszta és bő vízben. A zöldségeket felkockázzuk. Hevített zsiradékon dinszteljük a hagymát, rajta a zöldségeket , nagy lángon de csak pár percig, végül áttört fokhagymát adunk hozzá. Kis liszttel sűrítjük és pirospaprikával ízesítjük, utána felöntjük 1,3 dl vízzel és átforraljuk. A borsót felforraljuk külön, majd forrás után még 5 percet főzzük, a habját leöntve. Utána a levesbe öntjük a borsót és ízesítjük, majd puhára főzzük. A levesbe szaggathatunk tésztát vagy karikázhatunk bele kolbászt, virslit stb.

Neked ajánljuk