Klasszikus Sacher-torta

Klasszikus Sacher-torta

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg csokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 tojásfehérje
  • 6 tojássárga
  • vaníliás cukor
  • baracklekvár

A csokoládéfondant hozzávalói:

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek. porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

A vajat habosra keverem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat.Ha simára kevertem, akkor hozzárakhatom a lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.Egy vajjal kikent és kissé kilisztezett tortaformába öntöm bele ezt a masszát és sütőben sütöm 40-60 percig közepes lángon.Ha a tészta kihűlt, akkor elsimítom rajta az előzőleg felmelegített baracklekvárt, majd ha az is kihűlt, akkor a csokifondant-t kenem el rajta.Ehhez a tojásfehérjét felverem, belereszelem a csokit, hozzáadom a vaníiliás cukrot és porcukrot és sűrűsödésig keverem tűzön, majd várom, hogy kihűljön, kenhető legyen.

Neked ajánljuk