Hozzávalók:
  • 6 személyre:
  • 2 kg krumpli
  • 30 dkg kolbász
  • 8 tojás
  • 4 szelet császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • tejföl
  • ételízesítő
  • 2 kg krumpli
  • 30 dkg kolbász
  • 4 szelet császárszalonna
  • 1 fej hagyma
  • 8 db tojás
  • tejföl
  • ételízesítő

Klasszikus rakott krumpli

Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozva lekarikázzuk.

A szalonnaszeletek felével egy tűzálló tál alját béleljük, a felszeletelt hagyma fele is mehet rá, majd a krumplikarikákat, kolbászkarikákat és a felszeletelt főtt tojást halmozzuk rá.

Ízlés szerint fűszerezzük és tejföllel lekenjük a tetejét. Így rétegezzük a rakott krumplit, míg el nem fogynak az alapanyagok.

Lefedve sütjük, majd a végén fedél nélkül megpirítjuk.