Klasszikus rakott krumpli

Klasszikus rakott krumpli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg krumpli (kb. 8 közepes főzni való)
  • 4 tojás
  • 20 dkg házi vékony szárazkolbász (ha nincs, akkor bolti is megteszi)
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 60 dkg krumpli
  • 4 db tojás
  • 20 dkg házi vékony szárazkolbász (ha nincs, akkor bolti is megteszi)
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A krumplit bő sós vízben megfőzzük, de nem teljesen puhára. A tojást sós vízben keményre főzzük. A kolbászról lehúzzuk a héját, vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockára aprítjuk, a megtisztított tojást és krumplit tojásszeletelővel felszeleteljük. A tejfölt az étolajjal kikavarjuk.

Egy közepes méretű sütőtál alját az olajos tejföllel kikenjük, az alját kirakjuk felszelelt krumplival, sózzuk, borsozzuk, hagymával meghintjük. A tetejére rakjuk a tojás szeleteket, majd következik a szeletelt kolbász. Ezután befedjük a megmaradt krumpli karikákkal. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék hagymával, lekenjük a tetejét fejföllel.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre, és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti