Hozzávalók:
  • 1 kg édes káposzta
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 db paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. liszt
  • cukor
  • törött bors
  • 1 kg édes káposzta
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 db paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. liszt
  • cukor
  • törött bors

Klasszikus rakott káposzta

Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A káposztát felcsíkozom, besózom és a szalonna zsírján puhára főzöm, fedő alatt.

Felaprított vöröshagymán, kis vízzel felöntve pirítom a feldarabolt sertéscombot, hogy az is megpuhuljon.

Kis liszttel berántom a paradicsompürét.

A rizst félpuhára főzöm.

Tűzálló edénybe lerakok egy réteg káposztát, rá a rizst, majd a húsdarabokat rászórom és nyakon öntöm pradicsommártással.

Így rétegzem, de a tetejére káposzta kerüljön, majd a tetejére tejfölt halmozok és előre melegített sütőben sütöm, 10 percen át.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti