Klasszikus moszkauer

Klasszikus moszkauer

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg kandírozott narancs
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg finomliszt

A sütemény bevonásához:

  • 1 kk. étolaj
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Egy edényben állandó keverés közben nyílt lángon felforralom a sütemény hozzávalóit, de a lisztet csak akkor adom hozzá, miután levettem a tűzről.

A sütőlemezeket étolajjal vékonyan bekenem, és nagyon kevés liszttel meghintem. A tésztamasszából kiskanállal mandulányi kis halmokat formálok a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságra.

A süteményt előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütöm.

2-3 perccel a sütés után késsel felszedem a darabokat, mert később törik a sütemény.

A teljes kihűlés után olvasztott, étolajjal hígított étcsokoládéval bevonom a sütemények alját. A csokoládé megdermedése után tálalom.

Hasonló receptek