Klasszikus madártej

Klasszikus madártej
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter 3,5%-os tej
  • 7 db tojás
  • csipet só
  • 150 g kristálycukor
  • egy vaníliarúd kikapart magja (vagy 2 teáskanál vaníliaesszencia vagy 3 teáskanál vanília aroma)
  • 1 liter 3,5%-os tej
  • 7 db tojás
  • csipet
  • 150 g kristálycukor
  • egy db vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, az összes cukor mennyiségből két evőkanállal és a vaníliával. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és szintén két evőkanál cukorral. A tojások sárgáját pedig egy külön tálban habosra keverjük a maradék cukorral.

Miután felforralt a tej, takarékra vesszük és a tetejére galuskákat szaggatunk két evőkanál vagy egy fagylaltkanál segítségével a felvert fehérjéből. Lefedjük és 3-4 perc alatt meggőzöljük őket, majd egy szűrőkanállal kivesszük és egy tálcára sorakoztatjuk őket. A tojássárgájás habhoz hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a forró tejet, mindig egy merőkanállal és azt elkeverve.

Miután átkanalaztuk az összes tejet, az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt besűrítjük. Az egészet átszűrjük egy nagy tálba, a tetejére helyezzük a galuskákat és hagyjuk az egészet jól lehűlni, majd fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Péter Dani küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti