Klasszikus lekváros linzer

Klasszikus lekváros linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 csipetnyi só
  • 25 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • a nyújtáshoz:
  • finom liszt
  • a töltéshez:
  • 30-40 dkg sárgabarack lekvár
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 csipetnyi
  • 25 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • finom liszt
  • 30-40 dkg sárgabarack lekvár
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A hideg margarint közepes kockákra vágjuk, a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. A morzsát a kétféle cukorral, a tojásokkal és a tejföllel, citromhéjjal összegyúrjuk. Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától, könnyen kezelhetővé válik. Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 centi átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakorongok a felének a közepét egy kis (2 centis) pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk.

A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben (180 fok vagy légkeveréses sütőben 165 fokk) nagyjából 15 percig sütjük.

Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük, és a kiszúrt, porcukorral behintett korongokat ráillesztjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!