Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 mk. pirospaprika
  • 5 db babérlevél
  • 1 mk. majoranna
  • ecet
  • bors
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • 5 db babérlevél
  • 1 mk. majoranna
  • ecet
  • 1 ek. liszt
  • bors

Klasszikus krumplifőzelék

Elkészítési idő
5,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A felaprított hagymát kis olajon dinsztellem és tűzről lehúzva pirospaprikával hintem.

Mehet bele a darabolt krumpli és felöntöm vízzel, hogyellepje.

Ízesítem sóval, borssal, majorannával, babérral és visszateszem főni.

A főzés vége előtt, kis lével kevert lisztes tejföllel habarom be.

Pár perc főzés után, ha elég sűrű a főzelék, akkor készen is van.